Wersje językowe

shop version

Waluty

Producenci

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Statystyki

Produktów:
2147
Kategorii:
172
Nowości:
0
Promocje:
40

Obsługiwane płatności

TARTA Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

0
  • Dziś chciałabym zachęcić Was do upieczenia tarty,może być na słono lub na słodko z dowolnymi produktami, ja skusiłam sie na tę na słodko a że w zamrażalce miałam zamrożone maliny ,postanowiłam je dodać i tak oto powstała tarta z bialą czekolada i malinami pieczona w specjalnie dla niej wymalowanej foremce falowanej ..Jest w ofercie kilka wielkości w zależności od potrzeb :) Polecam.......

     

    F055 FOREMKA FALOWANA MAŁA h 4,3cm, d19,5 cm
    F048 FOREMKA FALOWANA h 4,3cm, d25 cm
    F056 FOREMKA FALOWANA DUŻA h 4,3cm, d26,5 cm
    F094 FOREMKA FALOWANA WIELKA h 4,3cm , d 31,3cm,

      Składniki

    N a Ciasto:

    * Półtorej szklanki mąki pszennej
    * 120 gram zimnego masła
    * 3 łyżki cukru
    * 4 łyżki zimnej wody
    * szczypta soli


    Krem z białej czekolady:

    * 375 g serka mascarpone
    * 230 g śmietany kremówki 30%
    * 170 g białej czekolady

    Oraz:

    * 30 dkg malin

  • Sposób przygotowania

    1.

    Mąkę z solą przesiać do dużej miski. Dodać zimne masło, pokrojone w kostkę i cukier. Składniki rozcierać palcami do czasu kiedy powstaną okruchy ciasta. Wtedy dodajemy wodę i zagniatamy ciasto w kulkę i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po 30 minutach rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia oprószonym mąką i przełożyć do formy na tartę o średnicy około 30 centymetrów, grubo posmarowanej masłem. Wykleić formę i nakłuć widelcem ciasto. Piec w piekarniku nastawionym na 170 stopni, na termoobieg około 25-30 minut, do czasu aż ciasto będzie koloru złotego.Ciasto wystudzić.

    2.

    W kąpieli wodnej wypuścić białą czekoladę i wystudzić. W misce miksować mascarpone ze śmietanką na gładką masę. Wystudzoną czekoladę dodać do masy i dokładnie i delikatnie wymieszać łyżką. Gotową masę wylać na ciasto, posypać obficie malinamii i resztką startej na wiórki białej czekolady. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby masa zastygła.

     

    Smacznego

     

     

     

Komentarze do wpisu (0)

Language/język

Choose the language:

Zaloguj się

Bezpieczne zakupy

  • Różne formy płatności
  • Gwarantowany zwrot pieniędzy (14 dni na zwrot towaru)
  • Szyfrowane dane i transakcje
Sklep jest w trybie podglądu

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

 

{nocache:0a763b9b5b9172ee11dcd5d6e06da28a#0}
Sklep internetowy od home.pl